Recept på glutenfria Fladdermusmackor

Barn älskar söta mackor, och det behöver inte vara onyttigt! Jordnötssmör är fullt av nyttiga proteiner och fetter, och kombinerat med en hemlagad nyttigare hallonsylt och Frias Skog och Mark Havre får du ett mättande mellanmål som ger massor av bra energi åt spöksugna barn.

Ingredienser

Fria Skog och Mark Havre matbröd
Jordnötssmör
225 g frysta hallon
2 msk vatten
2 msk agavesirap
3 msk svarta chiafrön

SÅ HÄR GÖR DU

Koka upp hallon, vatten och agavesirap och låt småputtra fem minuter. Tag av kastrullen från värmen och låt svalna.

Rör ned chiafrön och vispa runt ordentligt. Efter cirka 20-30 minuter har det bildats en gelé runt chiafröna som ger sylten rätt konsistens. Förvara i tätslutande burk i kylskåp upp till en vecka.

Tina önskat antal skivor av Fria Skog och Mark Havre, tag ut fladdermöss (eller annan spöklik form) med hjälp av kakmått. Bred jordnötssmör och hallonsylt på den ena skivan, lägg ihop två och två och pynta eventuellt med ätbara godisögon (finns att köpa i välsorterade pysselbutiker).

Detta glutenfria recept innehåller