RECEPT PÅ GLUTENFRI BRÖLLOPSTÅRTA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(3 st)

Loading...

En enda Fria Kladdkaka bjuder på mängder av kreativa möjligheter. Tänk då på vad man kan göra med sex stycken! Upptäck vårt recept på glutenfri bröllopstårta med aprikosmousse – en lyxig kreation för 25–30 personer. Grattis till de lyckliga tu!

25–30 personer

45 minuter

Ingredienser

  • 6 Fria kladdkakor
  • Aprikosmousse:
  • 250 g torkade aprikoser
  • 4 dl vatten
  • 1,5 dl gelésocker
  • 3 dl vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU

  • Täck aprikoserna med kallt vatten och ställ kallt minst 6–8 timmar, eller över natten. Häll av vattnet. Tillsätt 4 dl nytt vatten och mixa till en helt slät puré med hjälp av mixer eller matberedare.

  • Koka upp purén tillsammans med gelésocker och koka 2–3 minuter. Låt svalna helt och kyl sedan.

  • Vispa upp grädden och blanda med den kylda aprikospurén. Använd en vass kniv och en rund mall i lämplig storlek för att skära två av de glutenfria kladdkakorna något mindre än originalstorlek. Gör samma sak med de två kladdkakorna som skall vara minst och högst upp på tårtan.

  • Nu är den glutenfria bröllopstårtan snart klar. Lägg ihop två kladdkakor i originalstorlek med lite aprikosmousse mellan på ett tårtfat. Fortsätt likadant med de något mindre kladdkakorna och lägg till sist på de minsta.

  • Täck hela tårtan med aprikosmousse och garnera med en ros eller en fin bröllopsdekoration.

Detta glutenfria recept innehåller