RECEPT PÅ GLUTENFRI PRIMÖRSALLAD

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(1 st)

Loading...

Det här är ett recept på glutenfri sallad med vårsäsongens första grönsaker. En fräsch primörsallad med glutenfritt, knaprigt Fria-smul. Funkar perfekt som lättare lunch, eller som förrätt till middag.

6 portioner

45 minuter

Ingredienser

  • 4 skivor Fria Grova, tinade
  • 500 g små fasta potatisar med skal
  • 150 g små späda morötter
  • 250 g färsk sparris, endast topparna
  • 4 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 2–3 msk olivolja

SÅ HÄR GÖR DU

  • Tvätta/skölj potatis, morötter, sparris och salladslök. Dela morötterna på längden. Skär topparna av sparrisen (spara stjälkarna till en soppa eller liknande). Skär salladslöken i sneda skivor, cirka 1 cm långa.

  • Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull och koka potatisen i 10 minuter. Tillsätt sparris och morötter i kokvattnet och koka ytterligare 2–3 minuter. Tag av från värmen, häll av kokvattnet och skölj snabbt i kallt vatten. Låt grönsakerna rinna av.

  • Dela potatisarna och arrangera sedan alla grönsaker på ett fat. Ringla över olivolja och citronsaft. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.

  • Smula de tinade glutenfria brödskivorna till ett fint smul med händerna. Stek de glutenfria brödsmulorna i olivolja på medelhög värme tills de fått gyllenbrun färg. Toppa salladen med knaprigt Fria-smul.

Detta glutenfria recept innehåller