RECEPT PÅ GLUTENFRI VÄSTERBOTTENPAJ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(13 st)

Loading...

Det här är ett recept på glutenfri västerbottenpaj. Västerbottenpaj är ett klassiskt recept som funkar för såväl vardag som fest. I synnerhet när du vill duka fram till julbord, påskmiddag eller kräftskiva. Med glutenfri smördeg kan du snabbt och enkelt skapa en glutenfri västerbottenpaj som alla kan njuta av.

6–8 personer

45 minuter

Ingredienser

  • ½ paket glutenfri smördeg
  • 3 dl västerbottensost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar

SÅ HÄR GÖR DU

  • Börja med att sätta ugnen på 225°. Kavla därefter ut den glutenfria smördegen klä den sedan i en 24 cm pajform. Nagga smördegen lätt med en gaffel och förgrädda 10 minuter mitt i ugnen.

  • Sänk ugnsvärmen till 200°. Fördela västerbottenosten i pajskalet.

  • Ta sedan fram en bunke och vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och cayennepeppar. Häll blandningen över osten och grädda i ugnen cirka 25–30 minuter.

  • Låt den glutenfria västerbottenpajen svalna något innan servering.