RECEPT PÅ GLUTENFRIA MINIPAJER

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(5 st)

Loading...

Det här är ett riktigt gott recept på glutenfria minipajer fyllda med feta och spenat. Ett perfekt tilltugg på vilket buffébord som helst. Med glutenfri smördeg blir de glutenfria minipajerna dessutom otroligt lättlagade.

6 små pajer, 10–11 cm

60 minuter

Ingredienser

  • 1 paket glutenfri smördeg, tinad
  • 150 g fetaost
  • 100 g färsk babyspenat
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • ¼ tsk salt
  • en nypa svartpeppar
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • gräslök och smörgåskrasse

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 225°. Kavla ut och klä 6 små pajformar med den glutenfria smördegen. Förgrädda 10 minuter mitt i ugnen. Stek under tiden spenaten mjuk i lite olivolja.

  • Sänk därefter ugnsvärmen till 175°. Fördela smulad fetaost och spenat i pajskalen. Vispa ihop ägg, grädde/mjölk, salt och svartpeppar. Häll blandningen i pajformarna och grädda i ca 25 minuter.

  • Låt de glutenfria minipajerna svalna något och garnera sedan med lax, finhackad gräslök samt klippt smörgåskrasse.