RECEPT PÅ GLUTENFRIA MINIPIZZOR PÅ SMÖRDEG

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(4 st)

Loading...

Glutenfria minipizzor på smördeg är det perfekta tilltugget till festen. Gott och enkelt att laga! I det här receptet använder vi oss bland annat av potatis, lufttorkad skinka och ramslökspesto.

ca 35 munsbitar

45 minuter

Ingredienser

  • 1 paket glutenfri smördeg, tinat
  • rismjöl eller annat gf-mjöl till kavling
  • 100g bredbar färsk getost
  • 10–12 små kokta potatisar, skivade
  • 200 g lufttorkad skinka, i mindre bitar
  • ramslökspesto (recept nedan)
  • finhackad gräslök att toppa med
  • Ramslökspesto:
  • 4 dl färska ramslöksblad, sköljda och grovt hackade
  • ¾ dl solrosfrön, rostade
  • 1–1,5 dl neutral olivolja
  • en nypa salt
  • en nypa nystötta pepparkorn

SÅ HÄR GÖR DU

  • Vi börjar med att röra ihop peston. Mixa alla ingredienser med hjälp av en matberedare till en nästan slät pesto. Har du inte ramslök går det även bra att använda gräslök + ½ klyfta vitlök istället.

  • Dags för de glutenfria minipizzorna. Sätt ugnen på 225°. Mjöla ett bakbord med lite rismjöl och kavla ut den glutenfria smördegen tunt. Ta ut rundlar med hjälp av till exempel ett glas. Lägg rundlarna på bakplåtspapper på en plåt. Bred på 1 tsk getost på varje.

  • Grädda 10–12 minuter mitt i ugnen tills de fått lite färg. Låt svalna något och garnera sedan de glutenfria minipizzorna med potatisskivor, lufttorkad skinka, ramslökspesto och finhackad gräslök.