RECEPT PÅ GLUTENFRIA VEGETARISKA HAMBURGARE

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(1 st)

Loading...

I vårt recept på glutenfria vegetariska hamburgare blir kombinationen av svarta bönor och fetaost till en matig och riktigt smakrik vegetarisk burgare. Perfekt att lägga på grillen och är ett gott alternativ för hela familjen.

ca 6–8 glutenfria burgare

45 minuter

Ingredienser

  • 2 burkar svarta bönor, sköljda och väl avrunna
  • 2,5 dl kokt kort fullkornsris, avsvalnat
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 150 g fetaost, smulad
  • 3 msk färsk persilja, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk rökt paprika
  • ½ tsk starkt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • SÅ HÄR GÖR DU

    Lägg alla ingredienser till de vegetariska bönburgarna i en stor bunke. Blanda noga med händerna eller en gaffel. Smeten skall vara väl blandad, men fortfarande ha lite textur kvar. Det skall finnas både hela och halvmosade bönor samt några helt mosade. Täck över bunken med plastfolie och låt stå i kylskåp under minst 30 minuter.

    Ta därefter ut smeten och forma åtta stycken bönburgare och stek dem i olivolja eller kokosolja under 3–4 minuter på varje sida. De glutenfria bönburgarna kan sedan grillas helt färdiga på grillen om man vill. Om de inte skall grillas bör de stekas 5–6 minuter per sida.

    Servera med Fria Hamburgerbröd, sallad, mosad avokado och chiliflakes.

Detta glutenfria recept innehåller