Recept på glutenfri ceasarsallad

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(1 st)

Loading...

Det här receptet på glutenfri ceasarsallad innehåller precis allt som förväntas; god dressing, romansallad och glutenfria krutonger gjorda på Frias Lantbröd. En smarrig glutenfri ceasarsallad är välkommen att serveras vilken dag som helst. Den funkar lite bra på sommarbrunchen som middagsbjudningen.

4 portioner

30 minuter

Ingredienser

  • Ceasardressing:
  • 2 äggulor
  • 5 sardellfiléer
  • 1,5 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • 3 dl neutral olja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Krutonger:
  • 4 skivor Fria Glutenfria Lantbröd
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • Finhackade örter
  • Sallad:
  • 2 huvuden romansallad
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • Knaperstekt bacon

SÅ HÄR GÖR DU

  • Ceasardressing:
    Mixa äggulor, sardellfiléer, färskpressad citronjuice, dijonsenap och vitlöksklyfta med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Rör ner fint riven parmensanost. Blir majonnäsen för tjock, tillsätt lite vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

  • Krutonger:
    Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i små kuber. Gnid in stekpannan med en halva vitlök. Tillsätt smör och stek på medelhög värme till brödet har fått fin färg. Strö över flingsalt. Vänd de nystekta krutongerna i finhackade örter.

  • Massera in dressingen i romansalladen. Toppa med krutonger, knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost. Ät salladen som den är eller servera som tillbehör till lax eller stekt kyckling.

Detta glutenfria recept innehåller