Recept på glutenfria smördegsrosor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

(5 st)

Loading...

Vackert, gott och enkelt med glutenfri färdiga smördeg. Servera de glutenfria smördegsrosorna som dessert med vaniljglass eller ät som de är.

Ca 12 st

25 min + 35-40 min minuter

Ingredienser

  • 1 pkt glutenfri smördeg, tinad i kylskåp
  • 4 röda äpplen
  • 1 citron, saften
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • ett par nypor salt
  • glutenfritt mjöl till utkavling
  • smör eller kokosolja till formen

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 200° C. Skölj äpplena, kärna ur och skiva dem i tunna skivor. Lägg äppelskivorna i en skål med vatten och citronsaft. Kör dem i micro på full effekt i 3 minuter. Låt äppelskivorna rinna av i durkslag.

  • Kavla ut en glutenfri smördegsbit till en tunn rektangulär platta, cirka 3-4 mm tjock. Dela plattan i sex delar. Upprepa med den andra smördegsbiten.

  • Strö över muscovadosocker, vaniljpulver och salt. Fördela äppelskivorna på övre halvan av smördegsremsorna med skalet uppåt.

  • Vik upp den nedre delen av smördegen över äppelskivorna och rulla ihop dem till rullar likt rosor.

  • Smörj en muffinsform med lite smör eller kokosolja och placera smördegsrosorna däri. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35-40 minuter.

  • Låt äppelrosorna svalna något och garnera med florsocker innan servering.