GLUTENFRITT BRÖD

GLUTENFRITT BRÖD

  • Rumstemperatur (rekommenderas): helt formbröd i sin förpackning i minst 5 timmar, enstaka skivor ca 30 min.
  • Rosta brödskivorna i en vanlig brödrost.
  • Sprödvärm skivor i ugn på 200° C i ca 2 minuter.
  • Mikro: 2 skivor i 30 sek på låg effekt (max 750W) Kan variera med olika mikrovågsugnar, prova dig fram. Observera att bröd som tinas i mikrovågsugn eller i brödrost bör ätas omgående.
GLUTENFRIA FRALLOR OCH BAGUETTER

GLUTENFRIA FRALLOR OCH BAGUETTER

  • Rumstemperatur (rekommenderas): i sina förpackningar i 1–3 timmar, enstaka bröd på ett fat eller i ny påse i ca 50 min.
  • Rosta brödet i brödrost om det går in, t.ex Thekaka.
  • Sprödvärm enstaka bröd i ugn på 150°C i ca 5 minuter, eller ovanpå brödrost ca 10 min.
  • Mikro: Ett portionsbröd tinas på låg effekt (max 750W) i 1–3 min beroende på tjocklek. Kan variera mellan olika mikrovågsugnar, prova dig fram.
GLUTENFRIA BULLAR OCH BAKVERK

GLUTENFRIA BULLAR OCH BAKVERK

  • Rumstemperatur (rekommenderas): i sina förpackningar i – 1–3 timmar, enstaka bullar och muffins i ny påse i ca 50 min.
  • Sprödvärm enstaka bullar i ugn på 150° C i ca 5 minuter, eller ovanpå brödrost ca 10 min.
  • Kladdkakan kan skäras när den är fryst om man inte vill ta fram och tina hela. Kladdkakan tinar snabbt i rumstemperatur – räkna med max en halvtimme.
  • Mikro: Muffins, bullar och gifflar kan tinas/värmas i mikrovågsugn på låg effekt (max 750W) i 1–3 min. Bör ätas omgående.
GLUTENFRI PEPPARKAKSDEG OCH SMÖRDEG

GLUTENFRI PEPPARKAKSDEG OCH SMÖRDEG

  • Tina i kyl i ca 5–8 timmar.