Glutenfria recept

Glutenfria recept där du använder bröd och bakverk från Fria.

 
Klicka på glutenfria recept här till vänster. Välj mellan lyxiga smörgåsar av olika slag, maträtter eller varför inte en tårta gjord på vår smarriga kladdkaka? Du finner både enkla och mer avancerade recept, något för varje smak! Alla recept är naturligtvis glutenfria. När det gäller andra allergier kan recepten behöva anpassas.
 
 
Glutenfria Recept 

Smarriga glutenfria recept & nyheter


En av fem tål inte gluten, laktos, mjölk eller soja Är du glutenintolerant Då är du inte ensam 35 000 svenskar har redan fått en diagnos. Trots det är kunskapsnivån om sjukdomen låg både inom vården och i övriga samhället. Fria.se bjuder på en del underbara glutenfria recept. Eller vad sägs om en räk och kräftpaj med västerbottensost? Det är en god mättande paj som gör rättvisa av och passar utmärkt till kräftskivan! Då den är god varm som kall passar den bra på buffébord av alla de slag. Se några av våra glutenfria recept i menyn till vänster och håll gärna utkik efter våra nyheter där nya recept dyker upp då och då.
Upptiningstips


Frias formbröd

• Rumstemperatur (rekommenderas):helt formbröd i sin förpackning i minst 5 timmar, enstaka skivor i en ny påse ca 50 min
• Rosta brödskivorna i en vanlig brödrost
• Sprödvärm skivor i ugn på 200°C i ca 2 minuter
• Mikro: 2 skivor i 30 sek på låg effekt (max 750W) Kan variera med olika mikrovågsugnar, prova dig fram. Observera att bröd som tinas i mikrovågsugn eller i brödrost bör ätas omgående.


Frias portionsbröd

• Rumstemperatur: i sina förpackningar i 1-3 timmar, enstaka bröd på ett fat eller i ny påse i ca 50 min
• Rosta brödet i brödrost om det går in, t.ex Thekaka.
• Sprödvärm enstaka bröd i ugn på 150°C i ca 5 minuter, eller ovanpå brödrost ca 10 min
• Mikro: Ett portionsbröd tinas på låg effekt (max 750W) i 1-3 min beroende på tjocklek. Kan variera mellan olika mikrovågsugnar, prova dig fram!

Frias bullar & bakverk

• Rumstemperatur: i sina förpackningar i 1-3 timmar, enstaka bullar och muffins i ny påse i ca 50 min
• Sprödvärm enstaka bullar i ugn på 150°C i ca 5 minuter, eller ovanpå brödrost ca 10 min
• Kladdkakan kan skäras när den är frusen om man inte vill ta fram och tina hela. Både hela kladdkakan och uppskurna bitar tinar fort i rumstemperatur.
• Mikro: Muffins, bullar och gifflar kan tinas/värmas i mikrovågsugnlåg på låg effekt (max 750W) i 1-3 min. Bör i så fall ätas omgående. Prova dig fram.


Frias pepparkaksdeg & smördeg

• Tina i kyl i ca 5-8 timmar

Frågor & Svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren

Läs frågor och svar här


Sajten är byggd i SEOCMS och anpassad för sökmotoroptimering.