Glutenfri kladdkaka med cheesecake-topping

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...

En härligt sötsyrlig dessert som garanterat blir en hit efter till exempel buffén i påsk. Du använder vår glutenfria kladdkaka som bas, svänger enkelt ihop en egen cheesecake-topping och pyntar sedan med friska smaker av passionsfrukt, physalis och citronmeliss. Om det är en tårta, cheesecake eller kaka? Lite alltihop tycker vi. Mums är det hur som helst!

6-8 personer

20 minuter

Ingredienser

  • 1 Fria Kladdkaka
  • 200 g kylskåpskall färskost
  • 1dl kylskåpskall vispgrädde
  • 0,75 dl florsocker
  • (Ev. 1 rivet skal från en citron)

SÅ HÄR GÖR DU

  • Ta ut kladdkakan ur frysen så att den börjar tina. Cheesecake-toppingen gör du genom att vispa ihop färskost och vispgrädde med elvisp i en bunke tills den blir tjock och krämig. (Blanda i rivet citronskal om det önskas) Sikta sedan ner florsockret i bunken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

  • Fördela smeten över kladdkakan eller spritsa för lite extra tjusigt slutresultat. Toppa med physalisklyftor, passionsfrukt och citronmelissblad.

  • Om du vill förbereda den så gör klart smeten och ställ i kylen, men vänta med att breda ut/spritsa och pynta tills precis det är dags för servering.

Detta glutenfria recept innehåller