GLUTENFRI KLADDKAKA MED SENSOMMARBÄR

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 3,62 out of 5)
Loading...

Vår glutenfria kladdkaka är mångas favorit. Detta recept på glutenfri kladdkaka med säsongens bär och söt kanelkolasås är en riktig höjdare till efterrätt och fika. Frias kladdkaka är färdigbakad och finns i den glutenfria frysen.

6–8 personer

20 minuter

Ingredienser

  • 1 Fria Kladdkaka
  • 250 g blandade sensommarbär
  • Kanelkolasås:
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • ¼ tsk havssalt
  • 1–2 tsk kanel

SÅ HÄR GÖR DU

  • Koka upp socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka ganska kraftigt, 5–6 minuter under sporadisk omrörning. Tillsätt därefter smör, salt och kanel och låt svalna.

  • Lägg Frias glutenfria kladdkaka på ett fat och toppa med bär och kolasås.

Detta glutenfria recept innehåller