RECEPT PÅ GLUTENFRI PAJ AV JULRESTER
Det är lätt att laga lite för mycket mat, som sedan måste slängas för att den blivit dålig. Med lite planering kan julens matrester däremot bli till ny, riktigt god mat dagen efter. Här följer ett recept på glutenfri paj av julrester.

45 minuter
Ingredienser
- 1 paket glutenfri smördeg, tinad
- 100 g julskinka, tärnad
- 100 g grönkål, ansad och grovhackad
- 8 soltorkade tomater
- 2 ägg
- 2 dl grädde eller mjölk
- 1 dl lagrad riven ost
- svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut och klä en pajform med den glutenfria smördegen.
Förgrädda 5 minuter i ugnen. Under tiden steker du grönkålen mjuk i lite rapsolja.
Sänk ugnsvärmen till 175°. Fördela skinka, grönkål och tomater i det glutenfria pajskalet.
Vispa ihop ägg, grädde och rejält med svartpeppar. Tillsätt osten.
Slå över blandningen och grädda den glutenfria pajen i ca 25 minuter.