RECEPT PÅ GLUTENFRI SMÖRDEGSPIZZA
Smördeg som pizzabas ger en frasig botten och går snabbt och enkelt att fixa med glutenfri smördeg. Vårt recept på glutenfri smördegspizza toppas med italienska smaker som serranoskinka, soltorkade tomater och ruccola.

6–8 bitar
30 minuter
Ingredienser
- 1 bit glutenfri smördeg, 250 g (1/2 paket)
- 3 msk tomatcrème eller tapenade
- 70 g ruccola
- 1 dl soltorkade körsbärstomater i marinad
- 100 g serranoskinka
- några blad färsk basilika
SÅ HÄR GÖR DU
Tina den glutenfria smördegen i kylskåp i minst 8 timmar.
Sätt ugnen på 200 °C. Kavla ut den glutenfria smördegen till en platta, 2–3 mm tjock, mellan två bakpapper. Dra bort det översta pappret.
Bred tomatcrème ovanpå degen, spara ca 1 cm kant runt om. Flytta över degplattan till en plåt. Grädda den glutenfria smördegspizzan mitt i ugnen 20 minuter eller tills den fått färg och är genomgräddad.
Låt svalna något. Lägg på ruccola, soltorkade tomater och skinka. Garnera med basilika om så önskas.