Det här är ett populärt recept på glutenfria finska julstjärnor. Ett god glutenfri kaka från vårt grannland i öster – fylld med härlig plommonmarmelad och omgiven av glutenfri smördeg. Hyvä!
40 minuter
Sätt ugnen på 225 °C.
Kavla ut den glutenfria smördegen till 2 mm tjocklek och dela i kvadrater, ca. 8 x 8 cm.
Gör ett snitt in mot mitten från varje hörn av kvadraten (lämna 2 cm i mitten osnittad) och lägg en klick fast plommonsylt i mitten.
Vik in vartannat hörn och tryck ned försiktigt. Lite vatten hjälper att ”limma ihop” hörnen. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 10 min vid 225 °C tills de glutenfria finska julstjärnorna får vacker färg.
Strö över florsocker när de glutenfria finska julstjärnorna har svalnat.
Tips! Den glutenfria smördegen är lättast att baka när den fortfarande är lite sval. Låt degen tina i kylskåp i ca 8 timmar innan du börjar baka för bästa resultat.