Recept på glutenfria smördegsrosor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,40 out of 5)
Loading...

Vackert, gott och enkelt med glutenfri färdiga smördeg. Servera de glutenfria smördegsrosorna som dessert med vaniljglass eller ät som de är.

Ca 12 st

25 min + 35-40 min minuter

Ingredienser

  • 1 pkt glutenfri smördeg, tinad i kylskåp
  • 4 röda äpplen
  • 1 citron, saften
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • ett par nypor salt
  • glutenfritt mjöl till utkavling
  • smör eller kokosolja till formen

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 200° C. Skölj äpplena, kärna ur och skiva dem i tunna skivor. Lägg äppelskivorna i en skål med vatten och citronsaft. Kör dem i micro på full effekt i 3 minuter. Låt äppelskivorna rinna av i durkslag.

  • Kavla ut en glutenfri smördegsbit till en tunn rektangulär platta, cirka 3-4 mm tjock. Dela plattan i sex delar. Upprepa med den andra smördegsbiten.

  • Strö över muscovadosocker, vaniljpulver och salt. Fördela äppelskivorna på övre halvan av smördegsremsorna med skalet uppåt.

  • Vik upp den nedre delen av smördegen över äppelskivorna och rulla ihop dem till rullar likt rosor.

  • Smörj en muffinsform med lite smör eller kokosolja och placera smördegsrosorna däri. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35-40 minuter.

  • Låt äppelrosorna svalna något och garnera med florsocker innan servering.