matig glutenfri macka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

En matig glutenfri macka är perfekt när du vill ha en snabblagad lunch eller en lättare middag. Lägg grunden med vårt grova glutenfria surdegsbröd och toppa med sötpotatis, halloumi och en hemlagad ruccolapesto. Vår matiga glutenfria macka är god, lättlagad och dessutom vegetarisk. Smaklig måltid.

4 mackor

30 minuter

Ingredienser

  • 8 skivor Fria Surdegsbröd
  • 2 sötpotatisar, skivade på längden
  • 200 g halloumi, skivad
  • färska ruccolablad
  • Ruccolapesto:
  • 3 dl färska ruccolablad
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl pressad citronjuice
  • salt och svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 225°C. Lägg sötpotatiskivorna på ett bakplåtspapper på plåt. Pensla dem med olivolja och salta lätt med flingsalt. Rosta skivorna i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, cirka 20-25 minuter.

  • Placera alla ingredienser till ruccolapeston i en matberedare och mixa tills den är så gott som slät.

  • Stek halloumin gyllene på båda sidor i olivolja.

  • Bred ruccolapesto på en brödskiva och varva sedan sötpotatis, ruccolablad, pesto och halloumiost. Avsluta med en brödskiva på toppen.

Detta glutenfria recept innehåller