19-08-23Ny vd Fria Bröd AB

INFO

Patrik Hultman ny vd för Fria Bröd AB

Vår tidigare vd Marius Jerndahl har lämnat det operativa arbetet för nya utmaningar och är nu styrelseledamot i Fria Bröd. Bolaget har därför anställt Patrik Hultman som ny verkställande direktör i bolaget.

Patrik kommer närmast från sitt uppdrag som CFO i Fria och känner bolaget mycket väl liksom andra framgångsrika bolag i branschen där han verkat.

Fria Bröds framgångsrika satsning med eget dotterbolag i Tyskland samt att vi planerar för flytt av produktion till annan plats i Göteborgsområdet, gör att Patriks bakgrund och engagemang passar väl in i Frias strategi för resan framöver.

Vi hälsar Patrik välkommen till sitt nya uppdrag som han börjar den 1 september.

För ytterligare information kontakta:

Bengt Wiberg, styrelseordförande Fria Bröd AB, tlf: 0705-810400, e-post: bengt@mentorteam.se

 

Det som för över 20 år sedan började som en ren familjeangelägenhet har idag blivit ett ledande glutenfritt bageri i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Varje dag ser vi till att vara ett glutenfritt bageri som ger alla som vill äta glutenfritt fler möjligheter att äta gott. Sortimentet omfattar allt från glutenfritt bröd och fikabröd till färdiglagat. Fria är ett glutenfritt bageri med missionen ”det goda glutenfria livet”. Efter den devisen fortsätter vi som glutenfritt bageri att jaga nya goda smaker.

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda glutenfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag marknadsledande i Norden inom fryst glutenfritt bröd.

19-03-07Fria lanserar en revolution inom glutenfritt!

INFO

Sedan starten 1996 har Fria haft som mål att baka de bästa och godaste bröden, som fullt ut skall kunna jämföras med ”vanligt” bröd.

Produkter som du kan njuta av utan att behöva kompromissa med varken smak, konsistens eller kvalitet. Frias vision är att skapa ”Det goda glutenfria livet” – med betoning på det goda!

Det som kanske låter enkelt och självklart när det gäller ”vanligt” brödbakande är en mycket större utmaning för glutenfria produkter. I bageriet i Västra Frölunda pågår därför ett ständigt utvecklingsarbete som nu har resulterat i en revolutionerande nyhet inom glutenfritt! Fria relanserar sina tre storsäljare Grova, Vita Toast och Limpan med nytt recept och ett nytt sätt att baka. Genom detta har bröden blivit större i volym, fått en luftigare konsistens och ger en ännu godare smakupplevelse. Dessutom har rostbarheten blivit bättre.

Fria har alltid legat i framkant när det gäller smak och i vår strävan att hela tiden överträffa oss själva, har vi nu efter många års intensivt utvecklingsarbete äntligen ”knäckt koden”. Resultatet är verkligen våra bästa bröd någonsin, säger Kristian Medailleu, marknadschef.

Bröden som relanseras är fortsatt fria från gluten, laktos och mjölkprotein. De kommer nå de svenska butikerna från vecka 8 med ett konsumentpris på ca: 30 kr.

Färskfryst för bästa smak och hållbarhet
Allt vårt bröd är färskfryst och på så sätt garanterar vi bästa smakupplevelse och högsta kvalitet när du väl väljer att tina upp det. Detta leder också till mycket lägre svinn jämfört med färskt bröd.

För mer information kontakta:
Fria Bröd: Kristian Medailleu, marknadschef, tfn: 070-6373880, e-post: kristian.medailleu@fria.se

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar gluten-, laktos och mjölkproteinfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag Nordens ledande varumärke inom frysta glutenfria bageriprodukter. Produktionen sker i Frias egna lokaler i Västra Frölunda, Göteborg. Detta för att kunna erbjuda högsta säkerhet och bästa smak och kvalitet. Frias produkter finns idag på alla stora kedjor i Norden och i ett flertal europeiska länder. 2016 utsågs Fria Bröd till Årets Livsmedelsexportör.

18-09-21Frias glutenfria kladdkaka i ny smak!

INFO

En ny lakritskladdkaka blir nu granne i frysen med Frias otroligt goda och populära kladdkaka. Den är smaksatt med granulat från äkta lakritsrot och Fria hoppas att nykomlingen bli lika populär som originalet.

– Den har en härlig kladdighet och tydlig smak av lakrits, som gifter sig fantastiskt bra med chokladen. Vi hoppas att detta kommer bli ytterligare en smaksuccé hos våra kunder, säger Kristian Medailleu, Marknadschef på Fria.

Lakritskladdkakan är gluten- och laktosfri, och dessutom är den fri från mjölkprotein. Från och med vecka 38 kan den hittas i frysdisken. Vikten ligger på 400 g och priset kommer vara ca 38 kr.

– Vi har sett att lakrits är en smak som har utvecklats och fått en bredare publik i samband med att utbudet på smaksatta produkter har ökat de senaste åren. För oss är det viktigt att även celiakier får ta del av dessa smaker, avslutar Medailleu.

För mer information kontakta: Fria Bröd: Kristian Medailleu, Marknadschef, tfn: 070-6373880, e-post: kristian.medailleu@fria.se

Det som för över 20 år sedan började som en ren familjeangelägenhet har idag blivit ett ledande glutenfritt bageri i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Varje dag ser vi till att vara ett glutenfritt bageri som ger alla som vill äta glutenfritt fler möjligheter att äta gott. Sortimentet omfattar allt från glutenfritt bröd och fikabröd till färdiglagat. Fria är ett glutenfritt bageri med missionen ”det goda glutenfria livet”. Efter den devisen fortsätter vi som glutenfritt bageri att jaga nya goda smaker.

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda glutenfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag marknadsledande i Norden inom fryst glutenfritt bröd.

18-09-05Endast ägg från frigående höns hos Fria Bröd AB

INFO

Sedan juli 2018 använder Fria Bröd AB endast ägg från frigående höns i samtliga produkter som innehåller ägg.

–Vi har haft en väldigt positiv dialog med Djurens Rätt, som har agerat samarbetspartner i denna process. När vi väl hade alla förutsättningar för att ta detta steg blev beslutet väldigt enkelt, säger Kristian Medailleu, Marknadschef på Fria.

Vi önskar att ta ett större ansvar för både miljö och djurhållning och detta är ett steg i detta viktiga utvecklingsarbete.

–Under hösten kommer vi starta upp ett projekt där vi ser över hur vi aktivt kan göra bättre val för att minska vår påverkan på miljön, samtidigt som vi främjar djurens bästa. Våra produkter ska inte bara vara goda och glutenfria – det ska vara med en god känsla också, avslutar Medailleu.

För mer information kontakta:
Fria Bröd: Kristian Medailleu, Marknadschef, tfn: 070-6373880, e-post: kristian.medailleu@fria.se

Det som för över 20 år sedan började som en ren familjeangelägenhet har idag blivit ett ledande glutenfritt bageri i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Varje dag ser vi till att vara ett glutenfritt bageri som ger alla som vill äta glutenfritt fler möjligheter att äta gott. Sortimentet omfattar allt från glutenfritt bröd och fikabröd till färdiglagat. Fria är ett glutenfritt bageri med missionen ”det goda glutenfria livet”. Efter den devisen fortsätter vi som glutenfritt bageri att jaga nya goda smaker.

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda glutenfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag marknadsledande i Norden inom fryst glutenfritt bröd.

17-04-27Information om ny märkning

INFO

Fria Bröd genomför en större investering och ombyggnation i sina produktionslokaler i Västra Frölunda. Ombyggnationen innebär en förtätning av produktionslokalen vilken i sin tur ger en risk för kontaminering med ägg. Inför ombyggnationen börjar Fria under 2017 märka sina produkter med ”kan innehålla spår av ägg”. Under övergångsperioden kommer det att finnas produkter både med och utan ägg-märkning på marknaden. I samband med märkningen förnyas och uppdateras även förpackningsdesignen på samtliga produkter.
Frias färdigpizzor Margherita, Ham & Mozzarella samt Pepperoni tillverkas i separata lokaler och omfattas således inte av märkningen.

Vad innebär märkningen ”kan innehålla spår av”?

Livsmedelsproducentens plikt är att alltid säkerställa att ingredienser som inte tillhör receptet inte hamnar i produkten. Ibland kan det dock uppstå en situation, till exempel vid användning av samma produktionslinjer för olika produkter, där en kontaminationsrisk från en allergen kvarstår trots noggranna rengöringsrutiner. I sådana fall ska livsmedelsproducenten lägga till ”Kan innehålla spår av”- märkning. Märkningen används främst för att skydda konsumenter med svåra allergier som kan vara känsliga för mycket små mängder av allergener. ”Kan innehålla spår av” är en frivillig märkning och regleras inte av lagstiftning i dagsläget. Den får dock aldrig användas som en ursäkt för dåliga rengöringsrutiner utan absolut som ett sista alternativ där det är omöjligt att undvika risk för kontaminering från allergena ingredienser.

Hur mycket ägg innehåller produkter märkta ”kan innehålla spår av”?

”Kan innehålla spår av ägg”- märkning innebär att det finns en risk för kontaminering från ägg. Den innebär alltså inte att ägg finns i alla produkter utan att i enstaka fall kan det förekomma kontamination från ägginnehållande produkter. Det finns inga gränsvärden för hur mycket av en allergen en ”Kan innehålla spår av”-märkt produkt får innehålla. Märkningen bygger på tillverkarens bedömning att det finns en risk att sporadiskt hitta små mängder av allergenen i produkter där den inte ingår i receptet.

Har du ytterligare frågor är du självklart välkommen att kontakta oss:
Fria Bröd AB
031-734 13 30
info@fria.se

17-03-27Stor donation från Fria Bröd till celiakiforskning

INFO

Fria Bröd, producent av glutenfria bröd och livsmedel, skänker 200 000 kronor till Svenska Celiakiförbundets forskningsfond.

Fria Bröd firar sitt 20-årsjubileum och vill i samband med detta uppmärksamma och bidra till den svenska celiakiforskningen. Utöver produktion av glutenfria livsmedel fokuserar företaget även på utbildning och informationsspridning kring celiaki. Steget att stötta forskningen ekonomiskt var därför inte långt, menar Fria Bröds VD Marius Jerndahl.
– Vi är mycket glada över att kunna bidra till forskningen som kan öka kunskapen om hur sjukdomen uppstår och förhoppningsvis också en dag kunna veta hur celiaki kan botas, säger Marius Jerndahl, VD på Fria Bröd.

Donationen består av 200 000 kronor som placeras i Svenska Celiakiförbundets forskningsfond. Därifrån fördelas bidrag till forskning som ökar kunskapen om sjukdomen celiaki. Förra året delade fonden ut drygt 500 000 till tre olika forskningsprojekt.

Svenska Celiakiförbundet är mycket tacksamma för gåvan och hoppas att fler företag tar efter initiativet.
– Vi är verkligen tacksamma för denna stora gåva, och vi hoppas att fler företag tar efter detta initiativ. Alla gåvor till förbundets forskningsfond innebär att vi får större möjligheter till att stödja svensk celiakiforskning och på så sätt hjälpa till att lösa celiakins gåta, menar Christina Ralsgård, Svenska Celiakiförbundets generalsekreterare.

För mer information kontakta:
Fria Bröd: Marius Jerndahl, VD, telefon: 0706-282014 eller e-post: marius.jerndahl@fria.se

Det som för över 20 år sedan började som en ren familjeangelägenhet har idag blivit ledande i Norden inom frysta, glutenfria bageriprodukter. Varje dag ser vi till att vara ett glutenfritt bageri som ger alla som vill äta glutenfritt fler möjligheter att äta gott. Sortimentet omfattar allt från glutenfritt bröd och fikabröd till färdiglagat. Fria är ett glutenfritt bageri med missionen ”det goda glutenfria livet”. Efter den devisen fortsätter vi att jaga nya goda smaker.

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda glutenfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag marknadsledande i Norden inom fryst glutenfritt bröd.