Ingredienser
-
6-8 portioner
- 1 st Fria Kladdkaka
- 200 g kylskåpskall färskost
- 1 dl kylskåpskall vispgrädde
- 0,75 dl florsocker
- Ev. rivet skal från en citron
Så här gör du
Ta ut kladdkakan ur frysen så att den börjar tina. Cheesecake-toppingen gör du genom att vispa ihop färskost och vispgrädde med elvisp i en bunke tills den blir tjock och krämig. (Blanda i rivet citronskal om det önskas) Sikta sedan ner florsockret i bunken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Fördela smeten över kladdkakan eller spritsa för lite extra tjusigt slutresultat. Toppa med physalisklyftor, passionsfrukt och citronmelissblad.
Om du vill förbereda den så gör klart smeten och ställ i kylen, men vänta med att breda ut/spritsa och pynta tills precis det är dags för servering.