Glutenfri macka med proteinrik bönröra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...

Prova en riktigt smakrik och krämig bönröra med soltorkad tomat och vitlök. Enkel att mixa ihop och funkar precis lika bra för en matig macka som dipp till fredagsmyset. Dessutom veganskt! Dutta i några droppar tabasco eller mixa ner färsk chili om du gillar lite hetta.

4 portioner

Ca 15 minuter

Ingredienser

  • 300g vita stora bönor
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 1 dl vatten
  • Färsk timjan
  • Några körsbärstomater
  • 4 skivor Fria Havrebröd

SÅ HÄR GÖR DU

  • Skölj bönorna och lägg i en skål tillsammans med ca 5 bitar soltorkad tomat och en nypa timjan. Pressa i en vitlöksklyfta och mixa. Smaka av med salt och addera lite vatten om du vill ha en lite tunnare konsistens. Rosta brödskivorna och bred på bönröran. Toppa med flingsalt, timjan, skivade körsbärstomater och lite hackade soltorkade tomater.

Detta glutenfria recept innehåller