Glutenfri Sommarsallad

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

Äntligen sommar! Här kommer ett recept som är framtaget i samarbete med Linda ”Glutenfria köket” Filipsson, för varma dagar och ljusa kvällar. En fräsch sommarsallad med krämig getost och söta bär, toppad med smakrika honungskrutonger gjord på vårt grova surdegsbröd. Passar perfekt till både förrätt och varmrätt, som något gott att bjuda på eller behålla helt för sig själv.

Förrätt: 8 portioner / Huvudrätt: 4 portioner

ca 30 minuter

Ingredienser

  • Honungskrutonger:
  • 5 skivor Fria Grovt Surdegsbröd
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1 krm torkad salvia
  • 1 tsk flingsalt
  • Sallad:
  • Ca 120 g blandad sallad
  • 250 g färska hallon
  • 250 g färska blåbär
  • 200 g chèvreost
  • Balsamico crema

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp rapsolja, honung och salvia i en skål. Skär brödet i mindre bitar (ca 2x2 cm) och lägg i skålen. Blanda ordentligt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen, 12–15 min beroende på ugn, passa så att de inte bränns. Lägg upp sallad på ett fat eller portionstallrikar. Strö över bären, krutonger och skivad chèvreost. Ringa över valfri mängd balsamico crema.

  • Tips!
    Rätten kan förberedas någon timme innan servering, men vänta med krutongerna till precis innan servering.

Detta glutenfria recept innehåller