Glutenfri studenttårta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Sjungom studentens lyckliga dar! Här kommer en studentmössetårta som både är rolig och toppengod att servera på studentskivan. Botten är vår glutenfria kladdkaka och i fyllningen finns var sitt lager av grädde och blåbär. Men här är det såklart fritt fram att variera bär efter tycke och smak!

6-8 personer

60 minuter

Ingredienser

  • 1 Fria Kladdkaka
  • 5 dl vispgrädde
  • 100g frysta blåbär eller andra bär
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Vitt marsipanlock
  • Svart, blå & gul marsipan/sockerpasta (finns på t ex Panduro)

SÅ HÄR GÖR DU

  • Börja med att lägga kladdkakan på ett fat. Tina blåbären och häll av lite vätska om det behövs. Lägg sedan i vaniljsocker och sprid ut blandningen på kladdkakan. Vispa grädden och bred på ett tjockt lager över bären. Låt grädden vara lite högre mot ett håll för att få till en ”mössig” form. Täck sedan tårtan med det vita marsipanlocket och skär bort det som kommer utanför kladdkakans botten.

  • För att skapa det svarta bandet på mössan, kavla ut en bit av den svarta marsipanen på ett bakplåtspapper. Skär en längd som är 3 cm bred och montera runt kladdkakans kant. Här kan det behövas två bitar som skarvas ihop för att täcka runt hela mössan. Ta sedan en till bit av den svarta marsipanen och kavla ut och skär till skärmen. Placera vid den del där det är ett tjockare lager grädde.

  • Kavla sedan ut den gula marsipanen och skär till en cirkel. Gör streck (lite som solstrålar) i den gula cirkeln utan att skära igenom marsipanen helt. Ta sedan en liten bit av den blå marsipanen och rulla till en boll som du trycker fast på den gula cirkeln. Placera på mössans framsida på det svarta bandet. Tårtan blir bäst om du gör den så nära servering som möjligt tidsmässigt.

Detta glutenfria recept innehåller