Glutenfri Toscansk brödsoppa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...

Det är nog ingen som blir förvånad över vår kärlek till bröd och det går ju att använda till så mycket mer än bara smörgåsar! Testa till exempel Pappa al Pomodoro, en härligt mustig toscansk brödsoppa som mättar gott och har en härligt röd färg. Dessutom är den lätt att göra vegansk.

4 portioner

ca 40 minuter

Ingredienser

  • 600g körsbärstomater
  • 2 paket krossade tomater
  • 350 g överblivet glutenfritt bröd
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 schalottenlökar
  • Några msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • Salt & peppar
  • Parmesan eller veganskt alternativ tex näringsjäst som topping

SÅ HÄR GÖR DU

  • Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen i 15 min på 200 grader.

  • Finhacka vitlöksklyftorna och schalottenlöken och stek i olivolja. Lägg sedan i krossade tomater och honung. Krydda med salt, peppar och basilika. Låt soppan koka i 10-15 min.

  • Lägg i små bitar bröd i den sjudande soppan och addera även de ugnsrostade tomaterna. Låt därefter sjuda i ca 5-10 min till.

  • Smaka av och servera, kanske med lite riven parmesan eller ett veganskt alternativ som tex näringsjäst.

  • Klipp över lite färsk basilika och hugg in!

Detta glutenfria recept innehåller