GLUTENFRI VEGETARISK GUBBRÖRA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 4,14 out of 5)
Loading...

Gubbröra är en riktig klassiker på julbordet. Normalt sett är den smakrika fisken, till exempel matjessill, grunden i receptet. Men det går lika bra att göra en vegetarisk gubbröra – som till råga på allt är glutenfri. Detta recept på glutenfri vegetarisk gubbröra går snabbt att göra och blir alltid lika gott.

8 glutenfria snittar

20 minuter

Ingredienser

  • 4 skivor Fria Vita Toast, tinade

  • Gubbröra:
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 msk kapris, grovt hackade
  • 2 msk färsk dill, fint hackad
  • 1 liten rödlök, fint hackad
  • 1 msk turkisk yoghurt*
  • 1 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • nymalen svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

  • Blanda alla ingredienser till gubbröran väl i en bunke.

  • Rosta fyra stycken Fria Vita Toast glutenfria brödskivor och dela dem på diagonalen.

  • Fördela gubbröran på de glutenfria brödskivorna och dekorera eventuellt med färsk dill.

Detta glutenfria recept innehåller