RECEPT PÅ GLUTENFRI KLADDKAKA MED NUTELLA
Här kommer ett recept på glutenfri kladdkaka med nutellafrosting och saltad kolasås. Sött och salt i perfekt harmoni. För alla tillfällen när du vill bjuda på något snabbt och enkelt.

ca 16 personer
25 minuter
Ingredienser
- 2 Fria kladdkakor
- 100 g rostade hasselnötter, grovt hackade
- penséer eller andra ätbara blommor
- Nutellafrosting:
- 200 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl Nutella
- 1 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 2 msk espresso (kan uteslutas)
- en nypa havssalt
- Saltad kolasås:
- 1 dl råsocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl grädde
- 1 msk smör
- ¼ tsk havssalt
SÅ HÄR GÖR DU
Vi börjar med vår frosting. Vispa ihop alla ingredienser till en glansig och krämig nutellafrosting.
Koka upp socker, sirap och grädde till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ganska kraftigt 5–6 minuter under sporadisk omrörning.
Tillsätt smör och salt och låt svalna.
Bred nutellafrostingen på de glutenfria kladdkakorna och toppa med hasselnötter.
Lägg ihop de glutenfria kladdkakorna och ringla kolasåsen över. Dekorera med ätbara blommor.