GLUTENFRI KLADDKAKA MED NUTELLA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 3,53 out of 5)
Loading...

Här kommer ett recept på glutenfri kladdkaka med nutellafrosting och saltad kolasås. Sött och salt i perfekt harmoni. För alla tillfällen när du vill bjuda på något snabbt och enkelt.

ca 16 personer

25 minuter

Ingredienser

  • 2 Fria kladdkakor
  • 100 g rostade hasselnötter, grovt hackade
  • penséer eller andra ätbara blommor
  • Nutellafrosting:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl Nutella
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk espresso (kan uteslutas)
  • en nypa havssalt
  • Saltad kolasås:
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • ¼ tsk havssalt

SÅ HÄR GÖR DU

  • Vi börjar med vår frosting. Vispa ihop alla ingredienser till en glansig och krämig nutellafrosting.

  • Koka upp socker, sirap och grädde till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ganska kraftigt 5–6 minuter under sporadisk omrörning.

  • Tillsätt smör och salt och låt svalna.

  • Bred nutellafrostingen på de glutenfria kladdkakorna och toppa med hasselnötter.

  • Lägg ihop de glutenfria kladdkakorna och ringla kolasåsen över. Dekorera med ätbara blommor.

Detta glutenfria recept innehåller