RECEPT PÅ GLUTENFRI JANSSONS SIGNATURE HAVRE
Här har vi ett recept på glutenfri macka med gubbröra när den är som bäst – krämig, smakrik och dessutom jättegoda. Frågar du oss så blir en glutenfri macka med gubbröra alltid godare med kalla skivade potatisar. De bryter av mot den salta röran och balanserar upp smakerna.

4 stycken
15 minuter
Ingredienser
- 4 Fria Havrerutor, tinade
- 4 stora salladsblad
- 4 kokta potatisar, skivade
- Gubbröra
- 8 rödlöksringar
- färsk dill och gräslök
Gubbröra- 125 g ansjovisfiléer, fint hackade
- 4 hårdkokta ägg, hackade
- 1 rödlök, finhackad
- 2 msk Turkisk yoghurt
- 2 msk majonnäs
- 2 msk dill, hackad
- 2 msk gräslök, hackad
- vitpeppar och ev. lite salt
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda alla ingredienser till gubbröran väl.
Bred smör på båda brödhalvorna och läggett salladsblad på den nedre.
Fördela skivad potatis, rödlöksringar och gubbröra ovanpå salladsbladet.
Toppa med hackad gräslök och dillvippor.