Glutenfria släta bullar
Slät bulle
Glutenfria släta bullar med kardemumma passar perfekt till kaffet. Eller varför inte som grund när du ska baka glutenfria semlor.
Vikt: 230 g
–4 st
Färdiggräddad
Färskfryst
Frias glutenfria släta bullar har en självklar plats till fikat. Goda som de är och gärna med lite smör. Släta bullar är också perfekta att använda till klassiska semlor tillsammans med mandelmassa och grädde.

Färskfrysta glutenfria släta bullar
Frias glutenfria släta bullar är allra godast när de är nybakade. Vi fryser därför in dem direkt efter att de har gräddats klart. På så sätt behåller de sin färskhet. Sedan är det bara att plocka fram och tina det antal du behöver.
Ingredienser
Glutenfri vetestärkelse, vatten, socker, rapsolja, jäst, glutenfritt maltextrakt (korn), förtjockningsmedel (cellulosagummi, guarkärnmjöl, xantangummi), maltodextrin (majs), psylliumfröskal, kardemumma, emulgeringsmedel (lecitin [raps], mono- och diglycerider av fettsyror [veg.]), ärtprotein, majsstärkelse, salt, aromer. Kan innehålla spår av ägg.
Observera att det alltid är informationen på förpackningen som gäller.
Näringsvärde
Energi
1350 kJ / 320 kcal
Fett
7,9 g
varav mättat fett
1,0 g
Kolhydrater
57 g
varav sockerarter
13 g
Fiber
3,9 g
Protein
2,4 g
Salt
1,3 g
Här köper du Fria
Butik
Artnr:
425573
100346911
100346911
9206
VAD ÄR EGENTLIGEN GLUTEN?
Lär dig mer om glutenintolerans
Gluten är i dagligt tal ett samlingsnamn för några av de proteiner som finns i sädesslagen vete, råg och korn. Gluten förekommer även i varianter och korsningar av vete, råg och korn – bland annat speltvete (även kallat dinkel eller spelt), durumvete, emmervete och rågvete. Gluten ingår därför i mängder av populära livsmedel, inte minst bröd och bakverk. Gluten kan också finnas tillsatt i olika livsmedel, som köttprodukter, soppor och färdigrätter. En person med celiaki måste därför alltid läsa ingrediensförteckningen på livsmedel. Det underlättar att gluteninnehållande ingredienser idag måste framhävas.