Glutenfria släta bullar - fria
Mjölkproteinfri
Glutenfri
Laktosfri
Vegansk

Glutenfria släta bullar

Slät bulle

Glutenfria släta bullar med kardemumma passar perfekt till kaffet. Eller varför inte som grund när du ska baka glutenfria semlor.

Vikt: 230 g

4 st

Färdiggräddad

Färskfryst

Frias glutenfria släta bullar har en självklar plats till fikat. Goda som de är och gärna med lite smör. Släta bullar är också perfekta att använda till klassiska semlor tillsammans med mandelmassa och grädde.

Frias glutenfria släta bullar är allra godast när de är nybakade. Vi fryser därför in dem direkt efter att de har gräddats klart. På så sätt behåller de sin färskhet. Sedan är det bara att plocka fram och tina det antal du behöver.

Glutenfri vetestärkelse, vatten, socker, rapsolja, jäst, glutenfritt maltextrakt (korn), förtjockningsmedel (cellulosagummi, guarkärnmjöl, xantangummi), maltodextrin (majs), psylliumfröskal, kardemumma, emulgeringsmedel (lecitin [raps], mono- och diglycerider av fettsyror [veg.]), ärtprotein, majsstärkelse, salt, aromer. Kan innehålla spår av ägg.

Observera att det alltid är informationen på förpackningen som gäller.

Vår produkt har blivit testad och certifierad låg FODMAP av FODMAP Friendly. Den passar därför personer som följer en låg FODMAP-diet.

Standardportion: 1 styck (58 g). Maximalt intag enligt låg FODMAP diet: 1 styck.

Näringsvärde

Energi

1350 kJ / 320 kcal

Fett

7,9 g

varav mättat fett

1,0 g

Kolhydrater

57 g

varav sockerarter

13 g

Fiber

3,9 g

Protein

2,4 g

Salt

1,3 g

Här köper du Fria

Butik

Artnr:

425573

100346911

100346911

9206

Gluten är i dagligt tal ett samlingsnamn för några av de proteiner som finns i sädesslagen vete, råg och korn. Gluten förekommer även i varianter och korsningar av vete, råg och korn – bland annat speltvete (även kallat dinkel eller spelt), durumvete, emmervete och rågvete. Gluten ingår därför i mängder av populära livsmedel, inte minst bröd och bakverk. Gluten kan också finnas tillsatt i olika livsmedel, som köttprodukter, soppor och färdigrätter. En person med celiaki måste därför alltid läsa ingrediensförteckningen på livsmedel. Det underlättar att gluteninnehållande ingredienser idag måste framhävas.