Glutenfri kanelbullesemla - fria

Glutenfri kanelbullesemla

15 minuter
Spara

Kan du precis som vi inte få nog av semlor? Råkar du också ha en fäbless för kanelbullar? Om så är fallet kan vi rekommendera en glutenfri kanelbullesemla. Som du säkert förstår så pratar vi om en riktig superkombo där det bästa från två världar möts. Följ receptet nedan och njut av en god och glutenfri kanelbullesemla.

Ingredienser

  • 4 portioner

  • Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • Inkråm från kanelbullarna
  • 1 skvätt mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 25 g hackad mandel
  • Servering

  • 1 dl grädde
  • Florsocker

Så här gör du

1

Dela bullen på mitten och gröp ur lite inkråm ur varje. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med inkråm och mjölk. Vänd till sist ner mandeln.

2

Lägg samman semlorna: spritsa önskad mängd fyllning i urgröpta kanelbullar. Toppa med vispad grädde och lägg på locket. Avsluta med att pudra över florsocker.

Detta glutenfria recept innehåller