Glutenfri lobster roll - fria
Glutenfri lobster roll

Glutenfri lobster roll

20-30 minuter
Spara

Skulle korvbröd bara vara till korv? Inte en chans! Testa denna amerikanska klassiker där våra glutenfria korvbröd penslas med brynt smör och fylls med en krämig röra på hummer, selleri och citron. En riktigt god och lyxig rätt, utan snofs och krångel!

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 4 st Fria Korvbröd
  • 2 kokta humrar (eller kräftstjärtar, ca 800 g)
  • 1/2 citron, zest och juice
  • 1 finhackad selleristjälk
  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 tsk Sriracha
  • Finhackad gräslök
  • Hjärtsallad
  • Smör till stekning
  • Tillbehör

  • Pommes frites

Så här gör du

1

Dra bort hummerstjärtarna från kroppen. Knäck skalet och plocka ut köttet. Klorna knäcker du genom att försiktigt banka med baksidan av en kniv. Skär hummerköttet i grova bitar.

2

Blanda hummerkött med majonnäs, sriracha, selleri och citron. Smaka av med salt och peppar.

3

Rosta korvbröden lätt i ugnen eller på grillen.

4

Bryn smöret och pensla inuti bröden. Lägg i några små salladsblad, en stor klick hummerröra och toppa med gräslök och chiliflakes.

5

Servera med citronklyftor ihop med pommes frites, sallad eller chips.