Ingredienser
-
12 portioner
- 3 pkt Fria Citronmuffins (ca 10 behövs till tårtan)
- 5 dl vispgrädde
- 4 msk lemoncurd eller mer om du önskar tydligare citronsmak
- 1 pkt frysta hallon, tinade
- 4 msk hallonsylt
- Färska bär till garnering
Så här gör du
Skär muffinsen i tre delar. Placera bottendel och mellandel på botten av en stor springform. Se till att få en tät botten.
Vispa grädde tillsammans med lemoncurd. För att undvika klumpar kan grädden vispas mjukt innan och lemoncurden mosas med gaffel och därefter röras i grädden. Bred lite mindre än hälften av blandningen på tårtbotten.
Blanda hallon och hallonsylt och bred ovanpå grädden. Lägg på ytterligare ett lager av citronmuffins. Låt gärna tårtan vila över natten i kylen.
Ta bort kanterna på springformen och bred över resten av gräddblandningen. Spritsa gärna på kanterna och dekorera med färska bär.