Glutenfri prinsesstårta i glas - fria
Glutenfri Prinsesstårta

Glutenfri prinsesstårta i glas

30 minuter
Spara

En somrig variant på den älskade klassikern. Denna härlighet gör du genom att varva våra saftiga citronmuffins med vaniljkräm, grädde och hallon i ett portionsglas. Allt avslutas med ett tunt marsipanlock – och en ros såklart. Perfekt dessert för alla tårtälskare där ute!

Ingredienser

  • 4 portioner

  • 4 st Fria Citronmuffins
  • 2 dl vaniljkräm
  • 8 dl vispgrädde
  • 100 g frysta hallon
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 200 g gul marsipan
  • 4 st marsipanrosor
  • 4 portionsglas

Så här gör du

1

Tina frysta hallon och mosa tills det blir en sylt, blanda i vaniljsocker.

2

Dela varje citronmuffins i tre lika tjocka delar.

3

Vispa grädde och vaniljkräm i separata skålar. Vaniljkrämen kan du även köpa färdigvispad.

4

Kavla ut den gula marsipanen använd portionsglasen för att stansa ut fyra lock.

5

Montera genom att lägga en skiva citronmuffins i botten, klicka ut hallonröran och därefter vaniljkrämen. Lägg på ytterligare en skiva citronmuffins och toppa av glaset med ett lager grädde. Avsluta med marsipanlock och ros.

6

Montera genom att lägga en skiva citronmuffins i botten, klicka ut hallonröran och därefter vaniljkrämen. Lägg på ytterligare en skiva citronmuffins och toppa av glaset med ett lager grädde. Avsluta med marsipanlock och ros.

Detta glutenfria recept innehåller