Ingredienser
-
1 portion
- 1 st Fria Hamburgerbröd
- 120 g till en hamburgare (2 x 60 g) av en 100% svensk nötköttblandning på högrev, ryggbiffkappa och brisket med ca 35% fetthalt
- Valfri kryddmix (glutenfri såklart)
- 2 st skivor valfri cheddarost
- 1 tsk senap
- 2 msk tryffelmajonnäs
- 2 msk hamburgerdressing
- is
- 1 skivad silverlök
- rostad lök
Så här gör du
Lägg den skivade löken i ett isbad. Låt ligga i ca 30 minuter medan du lagar hamburgaren.
Få rätt temperatur på grillen, försök komma upp i ca 280 grader på stekbordet.
Bre varje brödhalva med en klick smör och rosta hamburgerbrödet på grillen.
Blanda nötköttet (högrev, ryggbiffkappa, brisket) och gör en boll på ca 60 gram. Räkna med två stycken bollar till varje burgare.
Smasha köttet så att det blir platt. Strö sedan över kryddmixen och bre på senapen.
När burgarna fått färg – lägg på två ostskivor per burgare, totalt fyra skivor.
Låt köttet vila en stund. Montera sedan ihop burgaren.
Börja med en klick tryffelmajonnäs i botten. Lägg sedan på dubbelt kött dvs 2 x 60 gram hamburgare med ost. Toppa med isad silverlök och rostad lök. Avsluta med en klick hamburgerdressing i locket på hamburgerbrödet. Lägg ihop burgaren och njut!