Ingredienser
-
4 portioner
- 8 skivor Fria Surdegsbröd
- 2 sötpotatisar, skivade
- 200 g halloumi, skivad
- Färska ruccolablad
-
Ruccolablad
- 3 dl färska ruccolablad
- 1 kruka basilika
- 0,5 dl solrosfrön
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl pressad citronjuice
- Salt och peppar
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°C. Lägg sötpotatiskivorna på ett bakplåtspapper på plåt. Pensla dem med olivolja och salta lätt med flingsalt. Rosta skivorna i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, cirka 20-25 minuter.
Placera alla ingredienser till ruccolapeston i en matberedare och mixa tills den är så gott som slät
Stek halloumin gyllene på båda sidor i olivolja.
Bred ruccolapesto på en brödskiva och varva sedan sötpotatis, ruccolablad, pesto och halloumiost. Avsluta med en brödskiva på toppen.