glutenfri semla med solrosfröfyllning

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Solrosfrön, med sin milda och nötiga smak, kan med fördel rostas och ätas som snacks eller blandas i müsli. Man kan också ha dem som fullgod ersättare till mandel i glutenfria semlor.

4 semlor

45 minuter

Ingredienser

  • 4 st Fria Slät Bulle, tinade
  • 2,5 dl solrosfrön
  • en liten nypa salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk vatten
  • vispad grädde (alt. kokosgrädde)
  • florsocker till locket

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 150 grader. Sprid ut solrosfröna på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta i ugnen 15-20 minuter, tills de börjar dofta nötigt och har fått lite färg.

  • Mixa fröna tillsammans med salt i en matberedare till ett fint mjöl. Tillsätt socker och mixa tills en massa börjar formas. Tillsätt olja och vatten och mixa igen.

  • Skär av topparna på bullarna och gröp ur lite av innanmätet. Mixa innanmätet med solrosmassan och en skvätt vatten. Fyll semlorna med solrosmassa, skeda på grädde och lägg på locket. Pudra med florsocker.

Detta glutenfria recept innehåller