Fattiga riddare med jordnötssmör och sylt är en mumsig twist på den klassiska amerikanska favoriten PB&J sandwich. Och dessutom helt perfekt om du råkar ha bröd hemma som har legat framme lite för länge. I detta recept använder du glutenfritt vitt bröd som du doppar i en pannkaksmet på bovetemjöl och sen steker gyllenbruna i stekpanna. En riktig höjdare till helgfrukosten!
2 personer
20 minuter minuter
Bred jordnötssmör på två av brödskivorna och sylt på de andra två. Lägg ihop en av varje så att du får två sandwichar.
Vispa ihop ägg, salt, mjölk och bovetemjöl i en bunke
Doppa brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna med smör i en stekpanna.
För lite extra snitsig servering skär du mindre bitar och trär upp på grillspett. Annars skär dem bara diagonalt och lägg på serveringsfat.
Pudra med florsocker eller ringla över lite sirap och servera med färska jordgubbar.