glutenfria vegetariska wraps

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 4,06 out of 5)
Loading...

Brukar du också få tortillabröd över efter tacomiddagen? Hamnar de ofta i frysen och glöms bort? Då är wraps en perfekt lösning! Wraps är ju alldeles strålande som snabbfixad mellis eller utflyktsmat, och går att variera i all oändlighet. Till exempel i den här matiga varianten, där du fyller dina wraps med bland annat kikärtsröra, avokado och fetaost.

4 wraps

20 minuter

Ingredienser

  • 4 glutenfria tortillabröd
  • 0,5 rödlök
  • 1 liten påse babyspenat
  • 2 avokador
  • 300 g fetaost
  • En burk kikärtor (400g)
  • 1-2 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • Hackad persilja
  • Salt & peppar

SÅ HÄR GÖR DU

  • Börja med kikärtsröran: Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem. Mixa eller mosa ordentligt med en gaffel och blanda i yoghurt. (Tänk på att inte göra röran för såsig om du ska ha wrapsen med på utflykt) Pressa ner vitlök och droppa i citron till önskad syrlighet. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan en stund.

  • Lägg ut tortillabröden och fördela babyspenat, strimlad rödlök och skivad avokado på dem. Smula över fetaost och toppa med kikärtsröran. Strö över persiljan och vik ihop till wraps. Slå in i folie eller smörgåspapper.