Glutenfria muffins med frosting - fria

Glutenfria muffins med frosting

20 minuter
Spara

Om du har våra choklad- eller äppelmuffins i frysen så kan du enkelt svänga ihop glutenfria muffins med frosting när kreativiteten faller på. Använd våra goda muffins och toppa med frosting i fina färger. Glutenfria muffins med frosting är lika uppskattade på födelsedagsfesten som på fredagsfikat.

Ingredienser

  • 8 portioner

  • 6-8 st Fria glutenfria muffins
  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 100 g cream cheese
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • Lila, rosa, ljusröd och gul geléfärg (finns på ex Panduro)

Så här gör du

1

Vispa ihop smör, cream cheese, florsocker, vaniljsocker och limejuice med elvisp i en stor bunke

2

Dela upp smeten i tre mindre skålar och färga den ena lila, den andra rosaröd (blanda rosa och ljusröd) och den sista mörkt gul (blanda ljusröd och gul). Geléfärger är väldigt kraftiga i pigmentet – ta bara lite färg åt gången och prova dig fram.

3

Använd spritspåse med tyll för att dekorera dina muffins.

4

Tips! Frostingen blir finast om den är väl kyld innan du sätter igång.