glutenfri müsli med äpple

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (61 votes, average: 3,77 out of 5)
Loading...

Sätt guldkant på frukosten – toppa yoghurten med hemmagjord glutenfri müsli. I detta recept på glutenfri müsli finns det bland annat nötter, linfrön och äpplejuice. Den är så enkel att göra att du hinner slänga ihop den en lördagmorgon.

1,5 liter

30 minuter

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel
  • 2,5 dl glutenfria havregryn
  • 2,5 dl boveteflingor
  • 2 dl valnötter
  • 3 dl quinoaflingor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl melon- eller solroskärnor
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • ½ dl äppeljuice
  • 1 msk flytande honung
  • 3 dl torkade tranbär
  • 1 dl kokosflingor

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 175° C.

  • Grovhacka mandel och valnötter. Blanda ihop med alla gryn, flingor, frön och kärnor i en bunke.

  • Tillsätt smör- och rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl.

  • Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15 – 20 min tills den fått fin färg.

  • Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet.

  • Låt kallna. Blanda ner tranbären.

  • Förvara i burk med tätslutande lock. Gott till fil eller yoghurt.