Recept på glutenfri müsli med äpple
Sätt guldkant på frukosten – toppa yoghurten med hemmagjord glutenfri müsli. I detta recept på glutenfri müsli finns det bland annat nötter, linfrön och äpplejuice. Den är så enkel att göra att du hinner slänga ihop den en lördagmorgon.

1,5 liter
30 minuter
Ingredienser
- 2 dl sötmandel
- 2,5 dl glutenfria havregryn
- 2,5 dl boveteflingor
- 2 dl valnötter
- 3 dl quinoaflingor
- 1 dl linfrö
- 1 dl pumpakärnor
- 2 dl melon- eller solroskärnor
- 1 msk smör- och rapsolja
- ½ dl äppeljuice
- 1 msk flytande honung
- 3 dl torkade tranbär
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 175° C.
Grovhacka mandeln. Blanda med havregryn, boveteflingor, kokos, flingor, linfrö och melon- och pumpakärnor i en bunke.
Tillsätt smör- och rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl.
Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15 – 20 min tills den fått fin färg.
Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet.
Låt kallna. Blanda ner tranbären.
Förvara i burk med tätslutande lock. Gott till fil eller yoghurt.