Glutenfri äppeldessert

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...

Visst blir man lite extra glad över gottigheter som serveras i portionsglas! Denna kaneldoftande dessert gör du med våra glutenfria Äppelmuffins, stekta äpplen och både grädde och vaniljkräm. Lent, mumsigt och lätt att knåpa ihop!

4 portioner

30 min minuter

Ingredienser

  • 3 st Fria Äppelmuffins
  • 2 äpplen, gärna en syrlig sort
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl färdig vaniljsås
  • Så här gör du:

    Smula/dela äppelmuffinsen och placera dem i botten på 4 glas och tryck till smulorna lite. (Spara lite smul att toppa med)

    Skiva äpplet i mellanstora bitar och stek dem mjuka i en stekpanna ihop med smör, strösocker och kanel.
    Låt svalna och passa på att vispa grädden.

    Häll ett lager vaniljsås på muffinssmulet och skeda i de stekta äpplena ovanpå.

    Klicka ut grädden i glasen och toppa med mer smulor av äppelmuffinsen och lite kanel.