Så tinar du glutenfritt

Frias glutenfria produkter förvarar du i den glutenfria frysen. På så sätt håller det längre, samt bibehåller sin goda smak och konsistens. För bästa resultat vid tining kan du följa dessa enkla tiningstips. Om du har några frågor om våra glutenfria produkter så är du självklart välkommen att kontakta vår kundtjänst.

GLUTENFRITT BRÖD

Rumstemperatur (rekommenderas): helt formbröd i sin förpackning i minst 5 timmar, enstaka skivor ca 30 min.

Rosta brödskivorna i en vanlig brödrost.

Sprödvärm skivor i ugn på 200° C i ca 2 minuter.

Mikro: 2 skivor i 30 sek på låg effekt (max 750W) Kan variera med olika mikrovågsugnar, prova dig fram. Observera att bröd som tinas i mikrovågsugn eller i brödrost bör ätas omgående.

Vita toast Fria
Fria Havreruta

GLUTENFRIA FRALLOR OCH BAGUETTER

Rumstemperatur (rekommenderas): i sina förpackningar i 1–3 timmar, enstaka bröd på ett fat eller i ny påse i ca 50 min.

Rosta brödet i brödrost om det går in, t.ex Thekaka.

Sprödvärm enstaka bröd i ugn på 150°C i ca 5 minuter, eller ovanpå brödrost ca 10 min.

Mikro: Ett portionsbröd tinas på låg effekt (max 750W) i 1–3 min beroende på tjocklek. Kan variera mellan olika mikrovågsugnar, prova dig fram.

GLUTENFRIA BULLAR OCH BAKVERK

Rumstemperatur (rekommenderas): i sina förpackningar i – 1–3 timmar, enstaka bullar och muffins i ny påse i ca 50 min.

Sprödvärm enstaka bullar i ugn på 150° C i ca 5 minuter, eller ovanpå brödrost ca 10 min.

Kladdkakan kan skäras när den är fryst om man inte vill ta fram och tina hela. Kladdkakan tinar snabbt i rumstemperatur – räkna med max en halvtimme.

Mikro: Muffins, bullar och gifflar kan tinas/värmas i mikrovågsugn på låg effekt (max 750W) i 1–3 min. Bör ätas omgående.

fria-kladdkaka-
Fria pepparkaksdeg

GLUTENFRI PEPPARKAKSDEG

Tina i kyl i ca 5–8 timmar.