En klassisk, lyxig och glutenfri smörgåstårta som går hem hos de flesta! I tårtan ligger flera lager av en krämig fyllning med räkor och dill och givetvis handskalade färska räkor på toppen. Den snygga garneringen med tunt hyvlad sparris är verkligen pricken över i:et.
4-5 portioner
60 minuter
Skär av kanterna på brödskivorna och försök se till att skivorna blir lika stora. (Tips: spara brödkanterna och gör krutonger) Låt räkorna rinna av ordentligt. Hacka purjolök, räkor och ägg och blanda ihop i en skål med crème fraiche och majonnäs. Addera hackad dill, rivet citronskal och pressad citron. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tre skivor av brödet på rad så att de bildar en landgång. Bred därefter på ett lager av röran. Addera ytterligare två lager med bröd och röra och avsluta med ett lager bara bröd. Så här långt är perfekt att förbereda om du vill garnera dagen efter. Plasta då in tårtan nu och ställ i kylen över natten.
Täck sedan hela smörgåstårtan med färskost. Använd en mandolin för att skiva sparrisen eller dela sparrisen på längden med en kniv. Täck/tryck fast sparris och solrosskott på sidorna av smörgåstårtan. Toppa smörgåstårtan med skalade färska räkor, skivade rädisor och citron. Addera därefter caviar och dill. Redo att serveras!