Glutenfritt Ströbröd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Brödskalkar kan vara svåra att älska, we know. Men de kan få ett nytt och bättre liv om du förvandlar dem till crunchigt ströbröd! Alltid bra att ha hemma i skafferiet när du till exempel ska bröa kakformen eller göra saftiga glutenfria köttbullar. Även bra för panering av fisk.

20 minuter

Ingredienser

  • 4-6 skivor eller skalkar av valfritt Fria-bröd

SÅ HÄR GÖR DU

  • Tina först brödskalkarna i rumstemperatur om du har dem i frysen. Sätt ugnen på 175°. Byt sedan brödet i mindre bitar, lägg ner i en mixer och kör tills det blir lite mer finkornigt.

  • Fördela ut brödsmulorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10-12 minuter och rör om smulorna efter halva tiden. Håll koll de sista minuterna så att inte smulorna börjar brännas.

  • Låt sedan ströbrödet svalna ordentligt innan du lägger det i burkar med lock. Förvara torrt, svalt och mörkt.