GLUTENFRI VEGETARISK MACKA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,75 out of 5)
Loading...

Detta recept på glutenfri vegetarisk macka med ärtröra och mint passar perfekt till lunch, picknick och mellanmål. Receptet är framtaget i samarbete med den finska matbloggaren Juulia.

16 st

15 minuter

Ingredienser

  • 8 Fria Vallmofralla (2 pkt)
  • 8 Fria Grov Minibaguette (2 pkt)
  • 600 g ärtor
  • 300 g mjuk tofu
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka mynta
  • 1 mogen avocado
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • vattenkrasse för dekoration
  • salt och svartpeppar, efter smak

SÅ HÄR GÖR DU

  • Häll alla ingredienser förutom det glutenfria brödet i en mixer och mixa slätt. Om du använder frysta ärtor, se till att de är ordentligt tinade innan de mixas. Smaksätt med färskmalen svartpeppar.

  • Förvara röran i kylen i minst ett par timmar innan servering. Tina de glutenfria bröden i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.

  • Dela de glutenfria bröden på mitten och bred ärtröra på hälften av bröden.

  • Toppa med vattenkrasse och lägg på andra brödhalvan. Servera med kall dryck och en god sallad.

Detta glutenfria recept innehåller