Recept på glutenfria baked egg boats
Baked egg boats är helt enkelt minibaguetter som du fyller med godsaker och gratinerar i ugnen. Ett finfint recept när du vill lyxa till helgfrukosten eller brunchen. Testa med Fria Minibaguette eller Grov Minibaguette!

4 baked egg boats
Ca 35 minuter minuter
Ingredienser
4 Fria Minibaguette eller Grov Minibaguette
4 ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
1 dl tärnad skinka
0,75 dl riven ost
3 msk hackad gräslök
Salt och peppar
-
Så här gör du
Sätt ugnen på 180°C. Skär bort ovaler från ovansidan av varje baguette och gröp ur dem. (spara gärna det borttagna brödet och gör ströbröd) Blanda ihop alla ingredienser och fyll baguetterna.
Placera baguetterna på folie och se till att de inte lutar. Ställ in i ugnen i ca 20–25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat och fått fin färg. Ta ut och toppa eventuellt med lite extra ost. Låt svalna något innan servering, bli förundrad över din tjusiga skapelse och hugg in!