Recept på glutenfri thaisoppa
Det här är en glutenfri thaisoppa där alla dina smaklökar blir tillfredsställda. Du får sötman, hettan och syran – allt i en och samma skål. Det här är en fantastisk glutenfri thaisoppa som passar lika bra till vardag som till fest. Och när det serveras soppa vankas det Fria Surdegsbröd, det är sedan gammalt.

2 portioner
25 minuter
Ingredienser
- 150 g risnudlar
- 200 g skalade räkor
- 1–1 1/2 msk grön currypasta
- 1 msk matolja
- 1 grön chilifrukt
- Skalet av 1 lime
- 400 g kokosmjölk
- 1 msk socker
- 1 dl sockerärtor
- 50 g färsk babyspenat
SÅ HÄR GÖR DU
Koka nudlarna.
Dela chilifrukten i halvor, kärna ur och strimla. Riv skalet på limefrukten.
Hetta upp oljan i en kastrull med tjock botten. Rör i currypasta, chilifrukt, limeskalen och fräs någon minut.
Rör i kokosmjölk och socker i soppan. Koka upp, tillsätt sockerärtor och spenat. Rör i räkor och hetta upp soppan.
Lägg nudlarna i en skål och häll över soppan. Garnera gärna med lite koriander.