Recept på glutenfria och veganska energibars

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 3,63 out of 5)
Loading...

I matbutikerna finns en hel uppsjö av energibars i olika smaker, men det är faktiskt inte så svårt att göra själv och dessa behöver du inte ens baka i ugnen. Perfekt som snabbt mellis i farten eller för lite extra energi innan träningspasset. Eller bara för att du är sugen på något gott!

Ca 8–10 bars

20 minuter

Ingredienser

  • 300 gram urkärnade dadlar. (blötlägg 10 min om dadlarna är torra)
  • 3 msk nötsmör
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 100 g glutenfri mörk choklad
  • Toppingförslag
  • Hackade nötter
  • Blandade frön
  • Torkade bär
  • Flingsalt

SÅ HÄR GÖR DU

  • Mixa dadlarna.

  • Tillsätt nötsmör och havregryn och mixa tillsammans med dadlarna. Lägg i lite mer havregryn om det behövs för konsistensen.

  • Klicka ut degen på bakplåtspapper och platta ut till en rektangel.

  • Ställ i frysen i 10–15 minuter.

  • Ta ut och skär i portionsbitar.

  • Smält chokladen i en skål och doppa barsen precis så mycket eller lite som du vill. Använd tandpetare för mindre kladd.

  • Lägg på bakplåtspapper och toppa.

  • När chokladen har stelnat, slå in barsen i aluminiumfolie och förvara i kyl eller frys, så är du alltid redo för ett snabbt och energiladdat mellis!