Glutenfri Hallonmuffinspaj

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

En somrig paj med det lilla extra! Här får smuldegen en härligt kardemummig smak av våra glutenfria Hallonmuffins. Busenkelt att knåpa ihop och perfekt till eftermiddagsfikat.

6-8 portioner

30 minuter

Ingredienser

  • Smuldeg:
  • 1 paket Fria Hallonmuffins
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 125 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g frysta hallon
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker

SÅ HÄR GÖR DU

  • Sätt ugnen på 200 grader och smörj en pajform med smör. Lägg i frysta hallon och sprid ut dem i botten på formen. Strö sedan socker och potatismjöl över hallonen.

  • Ta fram en bunke och smula ner Fria Hallonmuffins. Blanda med tärnat smör och havregryn till en deg. Bred ut degen i ett jämnt lager över hallonen i formen.

  • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills den har fått en fin färg. Låt svalna något och servera med en klick vaniljsås eller glass!

Detta glutenfria recept innehåller