Glutenfri macka med proteinrik chokladhummus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Choklad som smörgåspålägg? Varför inte, speciellt när pålägget är en chokladhummus med proteinrika kikärtor som bas och är naturligt sötad med dadlar och banan. Dessutom är receptet veganskt. Prova gärna på vår Vita Toast eller osötade Havrebröd. Hummusen är också god att dippa riskakor i!

4 portioner

Ca 15 minuter

Ingredienser

  • 350 g kikärtor på burk
  • 3 msk kakao
  • 3 dadlar
  • 1 stor banan
  • Salt
  • Valfritt: 1 msk kokosolja, nötsmör eller annan källa till bra fett
  • Fria Vita Toast eller Havrebröd
  • Ev topping: färsk mynta eller citronmeliss

SÅ HÄR GÖR DU

  • Halvera bananen och skiva grovt. Lägg i en bunke och addera övriga ingredienser. Mixa ihop allt till en slät kräm och smaka av med salt. Addera mer dadlar om du vill ha extra sötma.
    Rosta brödskivorna och bred på hummusen. Toppa med skivad banan och eventuellt lite mynta eller citronmeliss. Några korn flingsalt är inte heller dumt.

Detta glutenfria recept innehåller