Cake Pops är ett trevligt litet runt bakverk på pinne. Kort och gott kan man säga att det är som är en godisklubba. Och en chokladkaka. Och en efterrätt. Allt gott i ett helt enkelt. I vårt recept på glutenfria Cake Pops så har vi använt oss av Fria Kladdkaka som bas.
ca 20 cake pops
40 minuter
Mixa Frias glutenfria kladdkaka med salt och färskost i en matberedare. Tillsätt lite färskost i taget tills du får en formbar konsistens.
Rulla bollar av den glutenfria smeten. Lägg bollarna på ett fat och ställ i frysen i 30–40 minuter.
Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Doppa en grillpinne i lite choklad och stick in i en boll. Låt stelna så att pinnen sitter fast i bollen. Upprepa med alla bollar.
Doppa sedan bollarna i chokladen och snurra av överbliven choklad. Dekorera med strössel innan chokladen stelnat.
Ställ cake popsen på en tallrik eller tryck ned i ett frigolit-/oasisblock för att stelna helt.